Rahsia Surah Yasin Atasi Syak & Ragu

Rahsia Memahami Rukun Iman & Menghilangkan Rasa Syak & Ragu Terhadap Allah Melalui Fakta Saintifik Surah Yasin Didedahkan!

Masalah utama yang menyebabkan manusia sering rasa syak dan ragu terhadap Allah dan janji-janji-Nya adalah disebabkan semua perkara tersebut bersifat ghaib dan tak dapat dilihat oleh mereka. Namun dengan Rahmat-Nya, Allah telah meminta manusia agar membuat kajian & penyelidikan terhadap penciptaan langit & bumi bagi mengesahkan bahawa perkara-perkara yang ghaib itu adalah benar!

Al-Quran Cabar Manusia Jika Rasa Syak & Ragu, Lakukanlah Kajian!

Teknik ini dapat bantu anda untuk tingkatkan keyakinan kepada Allah daripada 50% kepada 100% InshaAllah

Surah Yasin Cabar Manusia Kaji 8 Perkara Penting!

 • 1

  Cabar Kaji Bumi, Tanah dan Manusia

  Surah Yasin Ayat 33-34 : "Dan dalil yang terang untuk mereka (memahami kekuasaan dan kemurahan kami), ialah bumi yang mati; kami hidupkan dia serta kami keluarkan daripadanya biji-bijian, maka daripada biji-bijian itu mereka makan. Dan kami jadikan di bumi itu kebun-kebun kurma dan anggur, dan kami pancarkan padanya beberapa matair".

Ini bukan buku sebenar. Gambar hanya untuk memudahkan faham

Imam Asy-Syaukani

"......sekiranya kamu merasa ragu terhadap hari kebangkitan, maka lihat, buatlah kajian terhadap asal usul kejadianmu, agar segala keraguan dan rasa syak akan lenyap"

Imam Asy-Syaukani
Tafsir Fath al-Qadir
Dr Nazmi

"......Jika diperhatikan proses menghidupkan semula bumi yang sudah mati memerlukan beberapa jenis organisma, diikuti dengan adanya kelembapan udara dan cahaya matahari. Allah yang yang berkuasa menghidupkan bumi yang mati, menumbuhkan pokok-pokok yang menghijau dan berbuah, mengurniakan kelazatan dan memperindahnya sehingga memberi manfaat yang besar kepada manusia dan memberikan bekalan mata air kepada bumi yang kering kontang, adakah mustahil bagi-Nya untuk menghidupkan semula manusia yang sudah mati?"

Dr Nazmi
Bekas Pensyarah, Dekan dan Ahli Lembaga Pengarah Pendidikan Bahagian Ilmu Biologi & Geologi, Universiti Ain Syam, Kaherah, Mesir
 • 2

  Cabar Kaji Setiap Yang Berpasangan

  Surah Yasin Ayat 36 : "Maha Suci Tuhan yang telah menciptakan makhluk-makhluk semuanya berpasangan; sama ada dari yang ditumbuhkan oleh bumi, atau dari diri mereka, ataupun dari apa yang mereka tidak mengetahuinya".

Ini bukan buku sebenar. Gambar hanya untuk memudahkan faham

Sheikh Tantawi Jauhari

"......Semua makhluk yang ada di dunia ini hanyalah dunia bayangan iaitu hanyalah titik-titik cahaya yang terpancar daripada pasangan cas-cas elektrik positif dan negatif" - Jika begitu keadaannya, adakah kehidupan ini semudah menghidup dan mematikan suiz lampu?

Sheikh Tantawi Jauhari
Tafsir Al-Jawahir Fi Tafsir Al-Quran Al-Karim
 • 3

  Cabar Kaji Kejadian Malam dan Siang

  Surah Yasin Ayat 37 : "Dan lagi dalil yang terang untuk mereka (berfikir) ialah malam; Kami hilangkan siang daripadanya, maka dengan serta-merta mereka berada dalam gelap-gelita".

Ini bukan buku sebenar. Gambar hanya untuk memudahkan faham

Sya'ban Ahmad Soleh

"......Kejadian malam dan siang disebabkan pergerakan bumi di atas paksinya yang kemas, kukuh dan tidak berubah-ubah. Situasi ini telah mengajar manusia ilmu yang berkaitan masa dan waktu. Ertinya manusia hanya mengukur masa yang telah ditentukan oleh Allah, sebelum manusia mencipta jam melalui pergerakan bumi di atas paksinya. Pergerakan jam menunjukkan pergerakan bumi."- Jika jam menunjukkan pergerakan bumi ertinya kejadian malam dan siang mengajar manusia matematik perkiraan masa agar mereka dapat menyusun kehidupan secara sistematik. Kuasa inilah yang memiliki hak mutlak menghidupkan manusia semula iaitu Allah

Sya'ban Ahmad Soleh
Kitab Kunuz al-I'jaz al-I'lmi Fi Al-Quran al-Karim
 • 4

  Cabar Kaji Peredaran Planet Dan Cakerawala

  Surah Yasin Ayat 38-40 : "Dan (sebahagian dari dalil yang tersebut ialah) matahari; ia kelihatan beredar ke tempat yang ditetapkan baginya; itu adalah takdir Tuhan yang Maha Kuasa, lagi Maha Mengetahui; Dan bulan pula Kami takdirkan dia beredar melalui beberapa peringkat, sehingga di akhir peredarannya kelihatan kembalinya pula ke peringkat awalnya - (berbentuk melengkung) seperti tandan yang kering. (Dengan ketentuan yang demikian), matahari tidak mudah baginya mengejar bulan, dan malam pula tidak dapat mendahului siang; kerana tiap-tiap satunya beredar terapung-apung di tempat edarannya masing-masing. ".

Ini bukan buku sebenar. Gambar hanya untuk memudahkan faham

Said Hawwa

"......Elektron bergerak arah lawan jam, bumi bergerak arah lawan jam, matahari bergerak arah lawan jam, bintang-bintang bergerak arah lawan jam, bulan juga bergerak arah lawan jam, begitu juga planet-planet seperti Venus, Neptun, Musytari, semuanya bergerak arah lawan jam. Paksi bumi condong, paksi bulan juga condong, paksi Marikh condong, paksi matahari condong. Apa yang menghairankan adalah ciri-ciri nukleus dan elektronnya adalah sama seperti matahari dengan planet-planet yang mengelilinya. Justeru, ciri-ciri persamaan yang terdapat pada alam semesta ini akan mengembalikan pengkaji kepada pencipta alam tersebut iaitu mentauhidkan-Nya berikutan ciri-ciri keesaan itu terjelma di dalam sistem alam semesta ".

Said Hawwa
Allah Jalla Jalaluh, Kaherah Mesir
 • 5

  Cabar Kaji Kapal Laut

  Surah Yasin Ayat 41-43 : "Dan satu dalil lagi untuk mereka (insaf) ialah, Kami membawa belayar jenis keluarga mereka dalam bahtera yang penuh sarat;Dan Kami ciptakan untuk mereka, jenis-jenis kenderaan yang sama dengannya, yang mereka dapat mengenderainya. Dan jika kami kehendaki, kami boleh tenggelamkan mereka; (kiranya Kami lakukan yang demikian) maka tidak ada yang dapat memberi pertolongan kepada mereka, dan mereka juga tidak dapat diselamatkan, ".

Ini bukan buku sebenar. Gambar hanya untuk memudahkan faham

Ust Zul hilmei Mohamad Rohani

"......Kehidupan manusia tidak lengkap kecuali memerlukan interaksi maritim. Sebagaimana manusia perlu kepada bumi, masa dan sistem solar yang berada di cakerawala, kita juga memerlukan sistem maritim. Hubungan antara kedua-duanya adalah sangat kuat. Ia seolah-olah menggambarkan bahawa bahtera yang 'berenang' atau 'belayar' di lautan memerlukan segala sistem yang berenang-renang di angkasa. Apa yang menghairankan ialah Allah menggambarkan kapal laut sama seperti gunung-ganang! Kenapa?". Tidak mungkin Allah berkata dusta, namun mengapa Allah berkata demikian?

Ust Zul hilmei Mohamad Rohani
Penulis Buku Fakta Saintifik Surah Yasin
 • 6

  Cabar Kaji DNA & Sains Forensik

  Surah Yasin Ayat 65 : "Pada waktu itu Kami kunci mulut mereka (sejurus); dan (memberi peluang kepada) tangan-tangan mereka memberitahu Kami (kesalahan masing-masing), dan kaki mereka pula menjadi saksi tentang apa yang mereka telah usahakan. ".

Ini bukan buku sebenar. Gambar hanya untuk memudahkan faham

Ust Zul hilmei Mohamad Rohani

"......Jika manusia pada hari ini boleh mengetahui identiti dan jenayah yang dilakukan oleh seseorang melalui cap jari dan kesan-kesan kerja tangan dan kaki mereka, adakah mustahil bagi Allah yang lebih awal mencipta cap jari tersebut untuk mendedahkan semula amalan mereka? ".

Ust Zul hilmei Mohamad Rohani
Penulis Buku Fakta Saintifik Surah Yasin
 • 7

  Cabar Kaji Embriologi

  Surah Yasin Ayat 77-79 : "Tidakkah manusia itu melihat dan mengetahui, bahawa Kami telah menciptakan dia dari (setitis) air benih? Dalam pada itu (setelah Kami sempurnakan kejadiannya dan tenaga kekuatannya) maka dengan tidak semena-mena menjadilah ia seorang pembantah yang terang jelas bantahannya (mengenai kekuasaan Kami menghidupkan semula orang-orang yang mati), Serta ia mengemukakan satu misal perbandingan kepada Kami (tentang kekuasaan itu), dan ia pula lupakan keadaan Kami menciptakannya sambil ia bertanya: "Siapakah yang dapat menghidupkan tulang-tulang yang telah hancur seperti debu?" Katakanlah: "Tulang-tulang yang hancur itu akan dihidupkan oleh Tuhan yang telah menciptakannya pada awal mula wujudnya; dan Ia Maha Mengetahui akan segala keadaan makhluk-makhluk (yang diciptakanNya); ".

Ini bukan buku sebenar. Gambar hanya untuk memudahkan faham

Ust Zul hilmei Mohamad Rohani

"......Manusia tidak layak menjadikan tulang yang reput sebagai hujah menolak hari kebangkitan. Kejadian tulang itu sendiri adalah proses keempat setelah melalui beberapa proses yang lain. Mengapa manusia berhujah tulang-temulang yang sudah reput merupakan penyebab mereka tidak dibangkitkan walhal sebelum daripada itu ada proses lain sebelum tulang dijadikan? Perincian kejadian manusia dalam al-Quran yang diakui oleh sains pada hari ini membuktikan bahawa manusia tidak layak mempertikaikan kemampuan Allah menghidupkan semula mereka di akhirat kelak! ".

Ust Zul hilmei Mohamad Rohani
Penulis Buku Fakta Saintifik Surah Yasin
 • 8

  Cabar Kaji Kimia

  Surah Yasin Ayat 80 : "Tuhan yang telah menjadikan api (boleh didapati) dari pohon-pohon yang hijau basah untuk kegunaan kamu, maka kamu pun selalu menyalakan api dari pohon-pohon itu ".

Ini bukan buku sebenar. Gambar hanya untuk memudahkan faham

Sheikh Mutawalli Sya'rawi

"......Jika manusia berpendapat, menghidupkan semula yang mati adalah sesuatu yang pelik, menghidupkan api dari pokok kayu yang hijau juga merupakan sesuatu yang pelik! Ini kerana kuasa yang menghidupkan manusia daripada tulang yang reput adalah kuasa yang sama yang menghidupkan api dari pokok kayu yang hijau (Pokok Marak atau nama saintifiknya Leptadenia pyrotechnica) Cuba kamu fikirkan bagaimana batang yang basah dan masih hijau mampu mengeluarkan api, sedangkan ia mengandungi air? Bagaimana api dapat dihasilkan daripada air?".

Sheikh Mutawalli Sya'rawi
Tafsir Khawatir Mutawalli Sya'rawi

Testimonial


Perpustakaan Negara Malaysia Beli 100 200 300 499 Naskhah Bagi Perbekalan Perpustakaan Desa Seluruh Negara Bagi Tahun 2017


Tempah Sekarang!

Pakej Single

Pakej Buku & Gel Bidara Hijau

Pakej Buku & Gel Bidara Feminine

Pakej Buku & Raja Gel Bidara

Set Lengkap Bidara Mengikut Penyakit

11 Produk Atasi Sihir Dalam 100 Hari

Gel Mandian Bidara

Habuk Kayu Gaharu Burn n Smoke

Minyak Angin Bidara

Wangian Aura Seri

Scrub Masalah Kulit & Kecantikan

Bidara Food

Buku saya

© gelmandianbidara.com™

 Laluan paling mudah untuk mengatasi gangguan makhluk halus

Penafian: Segala testimonial yang ada di dalam website ini adalah kisah benar dan perbualan yang direkodkan melalui aplikasi Whatsapp. Namun demikian ia berbeza antara satu pesakit dengan pesakit yang lain. Ia tidak menjanjikan keputusan yang sama. Barangkali memiliki persamaan jalan cerita sebagai panduan jalani rawatan. Polisi Rawatan: Mahu mengembalikan pesakit kepada Allah, memperbetulkan akidah dan syariat bagi memastikan rawatan yang dilakukan benar-benar membawa pesakit kepada tuhannya dengan hati yang sejahtera. Pesakit mestilah menjaga adab-adab yang telah diajarkan. Prosedur Rawatan : Seorang pesakit hanya perlu uruskan dirinya terlebih dahulu sebelum membelikan apa-apa produk kepada orang lain. Jika anda hendak belikan produk kepada seseorang pesakit, maka pesakit tersebut mestilah menghubungi saya sendiri, bila berlaku apa-apa masalah dan bukan melalui perantaraan.